Στην σελίδα αυτή θα παρουσιάζουμε ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες που βρίσκουμε στο internet και σχετίζονται με το χόμπι μας.
Μια νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από την συντακτική μας ομάδα και ασχολείτε με το δημοφιλές on-line παιχνίδι World of tanks. Με καθημερινή ενημέρωση έχουμε σκοπό να υπάρχει μια συνεχή καθημερινή ενημέρωση με τα νέα και τις εξελήξεις γύρω από το παιχνίδι και την Ελληνική κοινότητα.
Διαβάστε περισσότερα: World of tanks .. στα Ελληνικά
Η ιστοσελίδα Board Game News Online.gr είναι μια νέα Ελληνική προσπάθεια για την δημιουργία μια διαδικτιακής εφημερίδας με κεντρικό θέμα τα επιτραπέζια παιχνίδια (boardgames).
Διαβάστε περισσότερα: Board Game News Online.gr
Στην ιστοσελίδα Headless Hollow θα βρούμε πολλά χρήσιμα Rules Summary Sheet για επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια με μινιατούρες.
Διαβάστε περισσότερα: Headless Hollow
Η Ιστοσελίδα Warhammer Fantasy Battle είναι ένα blog και forum για τα παιχνίδια και τις νέες κυκλοφορίες της Games workshop. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε παρουσιάσεις του White Dwarf, τακτικές για warhammer fantasy και οδηγούς για νέους παίκτες.
Επίσης στην ιστοσελίδα θα βρείτε πολλά Unofficial βιβλία σε μορφή Pdf για στρατούς για το Warhammer Fantasy Battles.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα
http://battlereporter.blogspot.co.uk/
Unofficial Warhammer Army Books http://battlereporter.freeforums.org/warhammer-army-books-fan-made-unofficial-f88.html
Σελίδα 1 από 2
Ο Αστραγαλισμός παιζόταν με πέσσους, κύβους ή κόττα (αστράγαλοι/κότσια μικρών μηρυκαστικών), τα οποία τοποθετούσαν μέσα σε κύκλο και τα χτυπούσαν από κάποια απόσταση. Όσα έβγαζαν με το χτύπημα έξω από τον κύκλο, τόσα κέρδιζαν. Το ίδιο παιχνίδι παιζόταν με ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα και καρύδια, μικρά στο μέγεθος.
Tο τυφέκιο Μυλωνά, γνωστό επίσης στην αγγλόφωνη βιβλιογραφία ως M1872 Greek Mylonas ήταν όπλο του ελληνικού στρατού επινόησης του Ευστάθιου Μυλωνά, αρχιτεχνίτη του Οπλοστασίου, όταν εργαζόταν στις τεχνικές εγκαταστάσεις στην Εφορεία Υλικού Πολέμου, ΕΥΠ στην Αθήνα, εκ του οποίου και έλαβε το όνομα. Το τυφέκιο αυτό έλαβε το αριθμό υποδείγματος 1872 από το έτος της πρώτης κατασκευής του.
Το 1874 το Υπουργείο των Στρατιωτικών μετά από πολλές επιτυχείς δοκιμές ενέκρινε την προμήθειά του από τον ελληνικό στρατό, αλλά καθώς δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις ικανές για τη μαζική του παραγωγή η κατασκευή του ξεκίνησε στο εργοστάσιο Emile et Leon Nagant της Λιέγης, στο Βέλγιο.
Το "τυφέκιο Μυλωνά" ήταν ένα οπισθογεμές τυφέκιο με μεταλλικό κάλυκα κατά το σύστημα Κομπλαίν βελγικού υποδείγματος 1871 με το οποίο είχε οπλισθεί τότε η Βελγική Εθνοφρουρά. Υπήρχε σε τρείς εκδόσεις σύμφωνα με την αντίστοιχη γαλλική κατασκευαστική συνήθεια: τυφέκιο του πεζικού, αραβίδα του ιππικού και βραχύκαννο του πυροβολικού. Οι διαστάσεις τους ήσαν οι αντίστοιχες των όπλων γαλλικού υποδείγματος 1866 (Σασεπώ). Ο μηχανισμός διάνοιξης του εμφράγματος του ουραίου της κάννης ενεργοποιούνταν με τη βοήθεια μοχλού που απέληγε σε σχετικά μεγάλη σφαιροειδή λαβή. Η τροφοδοσία γινόταν με εισαγωγή ενός ολομεταλλικού κεντρόφλεκτου φυσιγγίου όπως του γαλλικού τυφεκίου υποδείγματος 1874 Γκρα το οποίο υιοθετήθηκε ως επίσημο υπόδειγμα του ελληνικού στρατού το 1877.