Πείτε μας μια Ιδέα σας!

Open Panel

Shieldwolf Miniatures

Πείτε μας μια Ιδέα σας!



 

Το Εδαφος στο Flames Of War

  Στα Παιχνίδια Στρατηγικής με μινιατούρες η επιφάνεια που πάιζεται το παιχνίδι, αναπαριστά το πεδίο της μάχης είναι πολύ σημαντικό στην έκβαση της μάχης, ιδιαίτερα στις μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου.

 

Πώς στήνουμε το τερραίν

  Μέσα στο βιβλίο των κανόνων υπάρχουν κάποια σελίδες που έχουν έναν οδηγό για το τερραίν για κάθε μέτωπο π.χ. Βόρεια Αφρική, Γαλλία, Ιταλία κτλ.

  Το μέγεθος της επιφάνειας του τερραίν για το Flames of war είναι 120cm X 180cm, άν και σε κάποιες αποστολές απαιτήτε επιφάνεια 120cm X 120cm λόγω της μορφολογίας του τερραίν π.χ. Πόλη ή Bocage.

  Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μια πράσινη επιφάνεια (τσόχα, μοκέτα ή κάποιο ύφασμα) για να μοιάζει σας πραγματικό έδαφος. Με βάση των οδηγιών που μας δίνονται μέσα στο βιβλίο των κανόνων, χωρίζουμε το τερραίν σε 6 τετράγωνα και παίρνουμε κάποια ζάρια για να μας βοηθήσουν στο στήσιμο του τερραίν. Το πρώτο βήμα συνήθως είναι να ρίξουμε ένα ζάρι για να δούμε τι συνθήκες θα επικρατήσουν σε όλη την επιφάνεια π.χ στην Ιταλία εάν φέρουμε 3+ σε ένα ζάρι τότε κάθε λόφος που τοποθετήτε στο τερραίν είναι Rocky hill δηλαδή υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στην κίνηση πάνω σε αυτό.

  Στην συνέχεια οι πάικτες ρίχνουν δύο ζάρια για κάθε τετράγωνο του τερράιν και ακολουθάνε την οδηγίες του οδηγού για το μέγεθος και την ποσότητα των εδαφικών χαρακτηριστικών π.χ. ένας παίκτης έφερε 4 στο ζάρι, αυτό σύμφωνα με τον οδηγό αντιστοιχεί με σπίτια, ρίχνει ένα δεύτερο ζάρι για να δεί εάν είναι ένα χωριό με 4 έως 8 σπίτια ή θα είναι μια φάρμα με 1 έως 3 σπίτια και όλα θα περιβάλονται με φράκτη.

Συλλέγοντας το τερραίν μας

  Εάν παίζουμε στο σπίτι μας παιχνίδια ή θέλουμε να έχουμε τα δικά μας εδαφικά χαρακτηριστικά (ή τερραίν) τότε θα χρειαστούμε τα περισσότερα από τα παρακάτω.

  Σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσουμε το παιχνίδι θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τον αντίπαλο μας για τα χαρακτηριστικά κάθε εδαφικού χαρακτηριστικού που υπάρχει πάνω στο τερραίν για την αποφυγή διαφωνιών. Μην ξεχάσετε τον χρυσό κανόνα για τις διαφωνίες, ένα ζάρι τα λύνει όλα!

 

Λόφοι

  Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες στους κανόνες, Gentle Hills (Cross Country), Rolling Hills (Difficult), Steep Hills (Very Difficult) και Cliff (Impassable). Το σχήμα των λόφων μπορεί να είναι στρογγυλό ή μακρόστενο με τουλάχιστον 30cm διάμετρο και το ύψος τους μπορεί να ποικίλει, αλλά το σημαντικότερο είναι να μπορούν να στέκονται άνετα οι βάσεις πάνω σε αυτόν. Θα χρειαστούμε για αρχή 2 με 3 λόφους που μπορούμε να κατασκευάσουμε μονοι μας από διάφορα υλικά αλλά και έτοιμα μοντέλα που πουλιούνται στο εμπόριο όπως θα δούμε παρακάτω.

Σπίτια

  Δεν υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί από τους κανόνες που να αφορούν τα σπίτια, μπορεί να είναι πολυκατοικίες, εργοστάσια, κατοικίες πόλεων, αγροικίες, εκκλησίες και οτιδήποτε μπορούμε να δούμε σε ένα πεδίο μάχης της εποχής. Το μέγεθος τους θα πρέπει να είναι το σωστό για την κλίμακα, για την αληθοφάνεια και για να χωράνε άνετα οι μεσαίες βάσεις άνετα μέσα σε αυτά (το μικρότερο σπίτι θα πρέπει να χωράει άνετα μια μεσαία βάση). Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 10 με 12 σπίτια διαφόρων τύπων, ενώ έαν θέλουμε να στήσουμε μια πόλη τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε οτι το μεγαλύτερο μέρος του τερραιν θα πρέπει να καλυπτετε από σπίτια. Μπορούμε να φτιάξουμε έυκολα αρκετά από αυτά με χαρτόνι κομένο στις κατάλληλες διαστάσεις ή μπορούμε να αγοράσουμε κάποια έτοιμα που πουλιούνται στο εμπόριο όπως θα δούμε παρακάτω και έχουν καλύτερη λεπτομέρια.

Ποτάμια και Γέφυρες

  Σε κάποια σενάρια ίσως χρειαστούμε κάποια εμπόδια που θα εμποδίζουν την πρόσβαση σε κάποιο μέρος του τερραίν ή θα περιορίζουν την εύκολη πρόσβαση των μονάδων. Το εμπόδιο αυτό μπορεί να είναι ένα ποτάμι, που είναι είναι φυσικό αμυντικό σημείο και εμφανίζεται στις περισσότερες μάχες που περιγράφονται στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειαζόμαστε μια λωρίδα ίσια ή κυρτή με πλάτος τουλάχιστον 10cm με 15cm κατα προτίμηση σε χρώμα μπλέ. Οι κανόνες

Δρόμοι και Σιδηροδρομική Γραμμή

  Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστήτε κάποιο δρόμο να διασχίζει το τερραιν ή να ενώνει π.χ. δυο χωρία. Μπορει να είναι χωματόδρομος, με άσφαλτο ή ακόμα και λιθόστρωτος, όπως και να έχει οι κανόνες

Θα χρειαστούμε τουλάχιστον να καλύψουμε μια απόσταση 1,20m ή 1,80m για την ύπαρξη ενός μόνο δρόμου, εάν όμως θέλουμε να στήσουμε και δεύτερο δρόμο θα πρέπει να καλύψουμε μεγαλύτερη απόσταση. Ετσι ένα μέγεθος δρόμου γύρω στα 2,5m με 3m είναι η καλύτερη λύση. Θα χρειαστούμε αρκετά κομμάτια δρόμου σε ευθεία 10cm ή 15cm ή 20cm, 3 με 4 γωνίες 45 μοιρών και 90 μοιρών, 2 με 3 διασταυρώσεις σε σχήμα "Τ" και "Σταυροδρόμια". Το σχήμα του δρόμου θα πρέπει να είναι σχετικά σε ευθεία με 1 ή 2 αλλαγές πορείας μόνο ενώ σε μέτωπα που είναι σε δύσκολο τερραιν π.χ. Σικελια, Ιταλιά κτλ θα πρέπει ο δρόμος να έχει περισσότερες στροφές.

  Η Σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί εμπόδιο στο τερραίν άφου στις περισσότερες περιπτώσεις κρύβει ή δίνει concealed στις μονάδες που βρίσκονται πίσω από αυτήν, είναι Difficult για να το ανέβουν οι μονάδες αλλά Cross Country όταν κινούνται κατα μήκος πάνω στις ράγες. Θα χρειαστούμε να καλύψουμε μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές 1,20m ή 1,80m, ενώ σε δύσκολα τερραιν μπορούμε να βάλουμε μερικές στροφές ανοικτές έως 45 μοιρών. Η Σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να έιναι επίπεδη ή μπορεί να είναι υπερυψωμένη. Εαν είναι υπερυψωμένη και διασταρώνετε με κάποιο δρόμο θα πρέπει να τοποθετήσετε μια διάβαση για τον δρόμο που συνήθως είναι κάτω από τις ράγες με τουνελ αλλά μπορεί να έχει ανάχωματα στο πλάι και να περνάει ο δρόμος στο ίδιο επίπεδο με τις γραμμές.

Φράκτες

  Ενα χρήσιμο εδαφικό χαρακτηριστικό που παίζει σημαντικό ρόλο στο τερραιν είναι οι φράκτες που εκτος από Concealed δίνουν και Bulletproof Cover (οι πέτρόχτιστοι).

  Θα μπορούσαμε να τους χωρίσουμε στις εξής κατηγορίες: πέτρινοι ή τσιμεντένιοι (δίνουνConcealed και Bulletproof Cover), θαμνώδεις ή ξύλινοι (δίνουνConcealed) και Bocage (δίνουνConcealed και Bulletproof Cover αλλά υπάρχουν ειδικοί κανόνες που θα τους βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού).

  Θα χρειαστούμε αρκετούς φράκτες αφού θα πρέπει να περιφράξουμε τις φάρμες μας ή μερικά σπίτια ενος χωρίου ή κάποιο χωράφι. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την κάλυψη του πεζικού αλλά και οχημάτων. Η διάσταση της βάσης μπορέι να είναι ευθεία 5cm με 10cm σε μήκος και 1,5cm με 2,5cm σε πλάτος. Σε ύψος δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε το ύψος της φιγούρας εκτός από το Bocage που είναι ψηλότερο και από άρμα. Εκτός από ευθεία κομμάτια θα χρειαστούμε γωνίες, "Τ", "Σταυρούς" και κάποια κομμάτια που θα αναπαρηστούν ανοίγματα στον φράκτη και πόρτες.

Οχυρωματικά Εργα

  Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλιά με οχυρωματικά έργα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι αλλά τα περισσότερα αναφέρονται σε ειδικά σενάρια ή αποστολές.

  Τα κυριώτερα οχυρωματικά έργα που θα χρειαστούμε με κάθε στρατό που περιέχει πεζικό είναι τα ορύγματα (Dig in) και θα πρέπει να είναι σε δύο μεγέθη για την μικρή και την μεσαία βάση. Συνήθως χρειαζόμαστε όσα και οι βάσεις του πεζικού και αναπαριστούν αναχώματα που τοποθετούνται μπροστά από την βάση.

  Τα ναρκοπέδια και τα συρματοπλέγματα είναι η επόμενη κατηγορία που θα χρειαστήτε έαν έχετε στον στρατό σας ένα pioneer platoon. Θα χρειστούμε τουλάχιστον 1 ναρκοπέδιο και 3 συρματοπλέγματα. Οι κανόνες δίνουν συγκεκριμένες διαστάσεις γιαυτά τα οχυρωματικά έργα 20cm X 5cm. Τα ναρκοπέδια μπορούν να αναπαρασταθούν απλά από μια επιφάνεια βαμμένη καφέ ενώ στα συρματοπλέγματα θα πρέπει να προσθέσουμε και λίγο σύρμα στριμένο για να μοιάζει.

  Υπάρχουν κάποιες αποστολές στο παιχνίδι (missions) που μας επιτρέπουν να αγοράσουμε οχυρωματικά έργα σαν αμυνόμενοι ή το σενάριο που παίζουμε να συμπεριλαμβάνει στις δυνάμεις μας και τα οχυρωματικά. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούμε χαρακώματα, θέσεις πυροβόλων, πολυβολεία αλλά και αντιαρματικά εμπόδια. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να προσέξουμε τις διαστάσεις για να χωράνε τα μοντέλα μας μέσα σε αυτά. Τα χαρακώματα

Καλιέργειες

  Οι καλιέργειες είναι αρκετά συνηθησμένες και χρήσιμες στα πεδία των μαχών στην Ευρώπη. Θα χρειαστούμε 3 με 4 χωράφια με στάχια και για το μέτωπο στην μεσόγειο θα χρειαστούμε επιπλέον 2 χωράφια με οπωροφόρα δέντρα και 2 με 3  χωράφια με αμπέλια. Τα στάχια τα συναντάμε σχεδόν σε όλα τα μέτωπα και προσφέρουν Concealed σε όλες τις μονάδες ενώ τα πεζικά και τα αντιαρματικα μπορούν να κρυφτούν (ορατά από τα 15cm. Τα οπωροφόρα δέντρα θεωρούνται Open Woods από τους κανόνες και δίνουν Concealed και ορατότητα έως τα 30cm. Οι αμπελώνες απλά δίνουν Concealed .

  Γενικά τις καλιέργειες μπορούμε να τις αναπαραστήσουμε σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα σχήματα με διαστάσεις πλευρών πάνω από 15cm με 20cm. Τα χωράφια με στάχια μπορούμε να τα εύκολα κόβοντας ένα "ψάθινο" χαλάκι εισόδου στις κατάλληλες διαστάσεις. Τα οπωροφόρα δεντρά μπορούμε να τα κολήσουμε σε μια σκληρή επιφάνεια από πλαστικό ή ξύλο και να κολήσουμε τα δέντρα σε ευθείες και κάθετες γραμμές. Τους αμπελώνες μπορούμε να τους φτιάξουμε πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια από πλαστικό ή ξύλο φτιάχνοντας παράλληλες γραμμές με πασσάλους και φυλωσιές, το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να χωράνε ανάμεσα στις σειρές να χωράνε οχήματα και βάσεις πεζικού.

Δεντροστοιχίες

  Σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστούμε μερικές δεντροστοιχίες δίπλα σε δρόμους ή γύρω από κάποια φάρμα σαν τερραιν που δίνουν Concealed . Οταν κάποια μονάδα προσπαθεί να το διασχίσει τότε θεωρήται Difficult τερραιν και

  θα χρειαστούμε 3 με 5 κομμάτια με διαστάσεις 10cm έως 20cm σε μήκος και 2cm σε πλάτος. Μπορούμε να τα κατασκευάσουμε έυκολα τοποθετόντας πάνω σε μια επιφάνεια σκληρή από πλαστικό ή ξύλο, δέντρα σε απόσταση 4cm μεταξύ τους έτσι ώστε να χωράει μια βάση πεζικού ή όχημα ανάμεσα τους.

Δάση

  Τα δάση αποτελούν το βασικότερο στοιχείο των εδαφικών χαρακτηριστικών αφού υπήρχαν παντου σχεδόν σε κάθε μέτωπο (εκτός από την Αφρική φυσικά). Τα δάση είναι area terrain (δηλαδη μια περιοχη του τερραιν που ισχύουν τα χαρακτηριστικά σε όλη την έκταση του) όπως τα δίνουν οι κανόνες και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  Τα δάση που είναι και το πιο συνηθησμένο εδαφικό που παίζετε όπου είναι Difficult τερραιν, δίνει Concealed σε μονάδες μέσα σε αυτό και περιορίζει το Line of Sign δηλαδή οι μονάδες που βρίσκονται μέσα σε αυτό (δεν είναι στην άκρη του) και αυτά που βρίσκονται έξω από αυτό βλέπουν μέχρι τα 15cm.

  Η δεύτερη κατηγορία είναι τα Open Forest όπου είναι Difficult τερραιν, δίνει Concealed σε μονάδες μέσα σε αυτό αλλά η ορατότητα μέσα σε αυτό αυξάνεται στα 30cm.

Τυχαία Αρθρα

Russian Trucks of World War Two

Russian Trucks of World War Two

  Μια ενδιαφέρουσα καμπάνια βρήκαμε στην ιστοσελίδα Kickstarter, για την κατασκευή μιας σειράς με Ρωσικά φορτηγά του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου στα 28mm από την Baker Company.

Read more...

Νέα από την Shieldwolf Miniatures

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/q71/s720x720/1010771_10201605048872174_1178668209_n.jpg

Νέα από την Shieldwolf Miniatures

  Η Shieldwolf Miniatures κυκλοφορήσει μια νέα φιγούρα την Mountain Orc Shaman, στα 28mm από την νέα σειρά των Orc. Μαζί με την φιγούρα υπάρχει και μια τετραγωνη πλαστική βάση 25mm.

Read more...

Δωρεά – Donate

Στηρίξτε την προσπάθεια του www.Wargamer.gr μέσω Paypal, κάνοντας δωρεά, με ασφαλή τρόπο

Powered by

Last Update:
General update: 27-04-2014 21:12

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

www.Wargamer.gr Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας απλά και γρήγορα μέσα από το email σας!
Πείτε μας μια Ιδέα σας!

Fortifications.gr Οχυρωματικά έργα στην Ελλάδα

Flames of war Menu

Στείλτε μας τα νέα σας

καταχωρίστε το events σας

calendar

ΟΛΑ ΤΑ EVENT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μάιος 2014
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Shield Wolf Miniatures
World of Tanks .. στα Ελληνικά
Flames of war

Epitrapaizoume.gr
Shield Wolf Miniatures
Creekos Card Games
The Titan Manufactorum

invulnerable

6.jpg
DSC_0419.jpg
Fortifications.gr
Greek Military Vehicles